ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 23 ساله )

سلام خسته نباشید.من ۴ سال نامزد بودم و الان ۳ ساله که ازدواج کردم و یه بچه پسر ۱۸ ماهه دارم.شوهرم از همون اول بد دهن و بد اخلاق بود،اما خیلی تلاش کردم تا زندگیمون خوب بشه رفیق بازی و سیگار و ترک کرد اما بد دهنی و بد اخلاقی رو نتونستم کتری بکنم و متاسفانه با تولد بچه هم بدتر شد،زود عصبانی میشه و با یه مشکل کوچیک دعوا میکنه و بعدشم قهر،مثلا اگه ناخواسته من یا پسرم دستمون بخوره به چایی بریزه رو فرش هم بد دهنی میکنه هم میزنه،خیلی ازش خواهش کردم که پیش مشاور بره اما قبول نکرده،تا جایی که تازگیا پیش مامانم تو ماشین وقتی ازش خواستم ارومتر رانندگی کنه زد تو دهنم و دوباره پیش بابام رفتار بدشو تکرار کرد و چیزی که دم دستش بود رو شکست،الان اومدم خونه پدرم و نمیدونم باید چیکار کنم از طرف شوهرم و خانوادش هیچ خبری نیست،اینم اضافه کنم که شوهرم همش با حرف پدر و مادرش تصمیم میگیره و استقلال فکری نداره


مشاور (احسان فدایی)

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.
احساستان را می فهمیم و می دانیم که رفتارها و برخوردهای همسرتان بسیار آزار دهنده است و دوست دارید همسر شما نیز مانند دیگر همسرتان بتواند موقع عصبانیت خودش را کنترل نموده و هر حرف یا رفتاری را انجام ندهد.به نظر می‌رسد رفتارهای همسرتان در زندگی و شکل ارتباط شما با ایشان، دارای یک یا چند دلیل محوری است. هرچه بتوانیم به آن نقطه نزدیک شویم، موفقیت بیشتری کسب نموده‌ایم. هر چند توان مشاوره مکتوب در این زمینه کم است اما عقیده ما به عنوان مشاور خانواده در مورد مسایل و مشکلات بین زوجی بر این است که در ایجاد شدن یک مشکل در خانواده همانند زود عصبانی شدن شوهر، همه اعضا سهیم هستند اگر چه نشانه های اختلال فقط در یک نفر ظاهر شود(که در اینجا این یک نفر همسر شماست). در صورت پذیرفتن این دیدگاه، نقش شما هم در بوجود آمدن مشکل عصبانیت و پرخاشگری آشکار می شود. به عبارتی کنش و یا واکنشی در شما صورت می گیرد و ایشان عصبانی می شوند یا ایشان عصبانی بوده و پاسخی که شما بروز می دهید ایشان را بیشتر عصبانی می سازد و این چرخه ادامه می یابد تا اینکه طرفین را نگران و ناخشنود می سازد. لازم است برای بررسی این امر به این سوالات پاسخ دهیم. دفتر یا لیستی تهیه کنید و پاسخهای هر سوال را به طور مشروح بنویسید: 1- آیا همسرم فقط در خانه عصبانی می شوند یا در محیطهای دیگری هم همین حالت را دارند؟(اگر در موقعیتهای دیگر هم زود عصبانی می شوند آنها را دقیق یادداشت نمایید) 2- درست زمان قبل از اینکه ایشان عصبانی شود چه اتفاقاتی می افتد؟ 3- بعد از اینکه ایشان عصبانی شدند و بروز خشم کردند چه اتفاقاتی می افتد یا واکنش من چیست؟ 4- چه روشهایی برای آرام سازی همسرم انجام داده ام؟ 5- به طور کلی چیزهایی که همسرم را عصبانی می سازند کدامند؟ 6- چه رفتارهایی از من باعث عصبانیت همسرم می گردد؟ 7- آیا این اواخر مسئله ای حاد اتفاق افتاده است؟ چنانچه به طور کامل به این پرسشها پاسخ دهید مجموعه ای از اطلاعات ارزشمند را برای کنترل رفتار همسرتان خواهید یافت و از خیلی عوامل تحریک کننده پیشگیری خواهید کرد.
اکنون شما با همسرتان با مشکل جدی برخورد کرده اید و او را ترک کرده و به منزل پدرتان رفته اید. در این شرایط بهترین کار این است که اگر همسرتان پیگیر موضوع شد حتماً شرط بازگشتتان را مراجعة او به مشاور قرار دهید و از او بخواهید تا حتما به مشاوره برود و شما نیز او را در این مسیر همراهی نمایید.
در ادامه چند راهکار در برخورد با او در ادامة زندگی تقدیم می نماییم:
 1- هنگام عصبانیت ایشان کاملا آرام برخورد نمایید(اگر چه ممکن است سخت باشد ولی ارزش امتحان کردن را دارد).یادتان باشد که انسانها بنده محبت هستند، سخترین انسانها در مقابل محبت رام می شوند!
 2- هفته ای 2 ساعت(مثلا شبهای شنبه) را برای مسائل زناشویی خود اختصاص دهید(جلسه ای ترتیب دهید و در مورد مسائل خود با هم گفتگو کنید. زمان و مکان مناسبی را برای این گفتگو در نظر بگیرید. صورتجلسه را یادداشت نمایید. نباید همیشه انتظار داشت که در یک جلسه به نقطه مشترکی رسید. اینجا فقط هدف گفتگوی آرام است).
 3- چنانچه مسئله مورد بحث منجر به مشاجره شد، ختم جلسه را اعلام و موقعیت را ترک کنید.
 4- روابط جنسی برای مرد عامل بیدار شدن عشق و شکوفایی آن است. مردان در روابط جنسی با همسرشان عشق خود را زنده می نمایند.
5- در کنار موارد بالا دقت داشته باشید که خیلی هم او را «نازک­نارنجی» و «لوس» بار نیاورید. چون گاهی اوقات ما با نازکشیدن­های بی­موقع، طرف مقابل را لوس می­کنیم و توقعات او را بالامی­بریم و باعث می­شویم با کوچکترین مشکلی قهر کند و ناراحت شود. یعنی در واقع نقطعه ضعف دست او می­دهیم. به ناراحتیها و دغدغه­های او توجه بکنید؛ اما اینگونه نباشید که تا او قهر کرد و عصبانی شد، شما شروع کنید به التماس­کردن که چه اتفاقی افتاده و چه شده و ... . از او دلجویی بکنید؛ اما اجازه دهید تا خود او نیز کمی تنها باشد و فکر کند و بفهمد همیشه قرار نیست شما ناز او را بکشید و شما به سمت او بروید.
6- فکر کنید، ببینید شوهرتان روی چه مواردی حساس است. آنها را در نظر بگیرید و خطوط قرمز او بدانید و هرگز پای روی خطوط قرمز او نگذارید.
7- بی‌تردید هر شخصى از نقطه پذیرشی که در عرف مردم به آن رگ خواب مى ‏گویند، برخوردار است. شوهر شما نیز از این قانون مستثنى نیست. شما براى وارد شدن به فضاى ذهن او و تأثیرگذاردن بر روى رفتارش باید از این نقطه پذیرش وارد شوید و نقطه ضعف او را پیدا کنید.
خواهر محترم! چنانچه مسایل بالا در تغییر رفتاری ایشان موثر نبود، ضرورت مراجعه به یک مشاور برای ایشان ضروری است. از تکنیکهایی که به ایشان داده می شود می توان به ریلکسیشن(آرام سازی عضلات) و آموزش سبکهای ارتباطی(سبک پرخاشگر- سبک خجالتی- سبک قاطع و منطقی) اشاره داشت. زیرا این احتمال می رود که ایشان شیوه های کنترل رفتار و خشم را بلد نبوده و از سبکهای ارتباطی مطلع نباشند.
اما در مورد اینکه فرمودید همسرتان با حرف پدر و مادرش تصمیم می گیرد نیز نیاز به بررسی و توضیح بیشتری از جانب شما دارد که امید است در مکاتبات بعدی این توضیحات را ارائه نمایید تا راهکارهای دقیق تری تقدیم شما نماییم.
خواهر محترم؛ امیدوارم با توجه به موارد بالا، بتوانید زندگیتان را تغییر دهید. البته برای این کار عجله نکنید و انتظار نداشته باشید بتوانید در زمان کوتاهی زندگی خود را متحول کنید. ما هم دعا می‌کنیم در این راه موفق باشید.

بیشتر بخوانید:

چگونه شوهران بد اخلاق را آرام کنیم؟